Bursele americane au deschis sedinta in urcare, sprijinite de aprecierile titlurilor din sectorul energetic si al marfurilor, dar si in contextul unor date privind piata muncii, scrie Reuters.
Datele din deschiderea sedintei au aratat ca indicele Dow Jones a urcat cu 0,64%, la 8.501,42 puncte, iar indicele Nasdaq a urcat cu 0,55%, la 1.845,17 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,53%, la 924,19 puncte, informeaza NewsIn.

Urcarile vin in contextul in care angajatorii din sectorul privat american au concediat in iunie 473.000 de salariati, mai mult decat estimasera analistii, insa in scadere fata de cele 485.000 de disponibilizari din mai, conform datelor publicate miercuri de compania privata ADP Employer Services.

Estimarile mediane, din partea a 25 de economisti chestionati de Reuters, se refereau la 393.000 disponibilizari in iunie. Disponibilizarile din iunie sunt cele mai mici din octombrie 2008.

De asemenea, cifra pentru luna mai a fost revizuita de la un nivel initial de 532.000 slujbe. Raportul ADP se bazeaza pe date colectate de la 400.000 de companii. ADP a inceput sa colecteze astfel de date in ianuarie 2001 si a inceput sa publice rapoarte in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri