Tribunalul Cluj a respins in mod irevocabil recursul inaintat de Petru Prunea, fostul sef al Broker Cluj, prin care cerea anularea actului prin care Anton Ionescu a fost ales ca presedinte al consiliului de administratie in locul lui Prunea, a anuntat societatea.
In privinta dosarului prin care Prunea contesta alegerea lui Anton Ionescu la conducerea consiliului Broker Cluj, societatea invocase tardivitatea formularii recursului, scrie NewsIn.

La sfarsitul lunii trecute, Tribunalul Cluj a respins solicitarea fostului presedinte al Broker Cluj, Petru Prunea, de convocare a unei adunari generale la societatea de brokeraj pentru realegerea consiliului de administratie.

Pe de alta parte, Broker Cluj se afla in proces cu mai multi fosti angajati, majoritatea implicati in fraudele descoperite la inceputul anului in cadrul companiei, intentionand sa recupereze de la acestia daune si creante in valoare totala de 5,88 milioane lei. Cea mai mare suma ceruta unui angajat in instanta de catre Broker Cluj este de 840.600 lei.

De asemenea, Broker Cluj vrea sa obtina 300.000 lei de la cinci angajati, printre care si Petru Prunea, reprezentand un transfer realizat in contul personal al fostei directoare de la sucursala Deva.

Alte sume de bani ce ar putea fi recuperate, totalizand 2 milioane lei, reprezinta imprumuturi acordate unor clienti de catre companie.

La sfarsitul lunii martie, consiliul Broker Cluj l-a demis pe Prunea din functia de presedinte al consiliului de administratie si l-a inlocuit cu Anton Ionescu.

Prunea a ramas, in continuare, in functia de director general al casei de brokeraj, pe care a fost insa nevoit sa o paraseasca ulterior, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare i-a interzis sa mai activeze pe piata de capital pentru o perioada de cinci ani, in urma neregulilor descoperite in cadrul societatii.

Broker Cluj a intrat in vizorul CNVM dupa ce, in ianuarie, au iesit la iveala probleme la sucursala din Deva, motiv pentru care Comisia a luat atunci decizia de a suspenda pentru doua saptamani autorizatia de functionare a casei de brokeraj si actiunile tranzactionate pe Bursa.

Neregulile se refereau la o frauda estimata la cateva zeci de miliarde de lei vechi, savarsita prin ridicarea unor sume de bani cu chitante false.

Dupa plecarea lui Prunea si depasirea momentului de criza din cadrul Broker, consiliul companiei a organizat un concurs pentru ocuparea functiei de director general, care a fost castigat de Grigore Chis, fost angajat al societatii in perioada 1999-2005.

Noul director general a spus ca vrea sa aduca firma printre primii cinci intermediari din Romania, dupa volumele tranzactionate, prin diversificarea serviciilor oferite prin internet si axarea strategiei pe clientii de retail.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri