PVM Oil Futures, o divizie din Londra a celui mai mare broker de tranzactii extrabursiere cu produse derivate, a pierdut aproape 10 milioane de dolari din cauza tranzactiilor operate de unul din traderii companiei, scrie Reuters.


Tranzactiile neautorizate care au avut loc marti dimineata se pare ca au fost facute de Steve Perkins, un trader care opereaza cu contractele la termen privind petrolul Brent. Acesta se pare ca a fost suspendat din functie, informeaza NewsIn.

Un purtator de cuvant al companiei PVM Oil a refuzat sa confirme identitatea traderului si a declarat ca grupul a demarat o investigatie, in timp ce continua sa functioneze normal.

Aceste tranzactii au cauzat, cel mai probabil, o crestere globala a pretului petrolului pana la cel mai mare nivel din ultimele opt luni, o evolutie puternica pe care traderii si analistii au incercat s-o explice.

Marti, petrolul s-a scumpit peste 73 dolari/baril in tranzactiile asiatice, pretul acestuia urcand cu peste 1,50 dolari/baril in mai putin de o jumatate de ora.

O cantitate de 16 milioane barili petrol Brent a fost tranzactionata in putin mai mult de 30 de minute, potrivit datelor Reuters, o cantitate fara precedent pentru o piata in care in mod normal se tranzactioneaza mai putin de un milion barili petrol inaintea deschiderii burselor europene.

Nu se stie inca daca tranzactiile au fost deliberate sau din greseala, dar PVM a anuntat ca a alertat Autoritatea pentru Servicii Financiare (ASF) si piata de tranzactionare a petrolului Brent, ICE.

ICE a anuntat numai ca echipa sa de supraveghere va investiga orice tranzactii neobisnuite, in timp ce oficialii ASF au refuzat sa comenteze.

PVM Oil Associates a raportat un profit net de 5,88 milioane dolari in anul fiscal 2007-2008 incheiat pe 31 iulie, potrivit declaratiilor financiare ale companiei. PVM Oil Futures a avut un profit de aproximativ un milion dolari, in aceeasi perioada.

PVM este o companie privata detinuta de angajatii sai, care are sedii in Viena, Singapore, New Jersey si Houston.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri