Producatorul de ingrasaminte Azomures (AZO) a afirmat ca va contesta in instanta amenda de 50.000 lei primita de la Garda Nationala de Mediu pentru depasirea concentratiei de amoniac admise in zona, motivand faptul ca nu este unica sursa a emisiilor, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Compania anunta ca va contesta procesul verbal intocmit de Garda de Mediu, deoarece sustine ca nu a fost dovedit faptul ca societatea a generat emisiile de amoniac inregistrate ca fiind depasite, in raportul Garzii de Mediu afirmandu-se ca Azomures este principala sursa de amoniac, dar nu unica.

"Pe 2 iulie comisarul Garzii Nationale de Mediu se afla in incinta Azomures pentru a depista olfactiv prezenta amoniacului in aer, ca urmare a unor reclamatii primite de la cetateni. Mentionam ca acesta era insotit de seful Biroului de Mediu din Azomures si s-a deplasat la instalatiile societatii, dar nu a sesizat nimic relevant", sustin reprezentantii companiei.

Azomures mai afirma ca emisiile de amoniac din aer, din perioada in care s-a realizat raportul de inspectie, se incadrau in erorile de masura admise, atat pentru aparatele de masura, cat si pentru analizele realizate manual.

“Conducerea Azomures nu neaga faptul ca au fost si ca poate vor mai exista situatii in care s-ar putea inregistra, pentru perioade scurte de timp, depasiri ale concentratiei maxim admise a amoniacului in aer”, se mai arata in comunicatul companiei.

Azomures a afirmat ca va plati amenda in termen de 48 de ore, beneficiind astfel de reducerea la jumatate a valorii, dar, in acelasi timp, va contesta in instanta procesul verbal, pe baza obiectiilor atasate la raportul de inspectia si a altor argumente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri