Marile burse europene au inchis ultima sedinta a saptamanii in urcare, pentru a cincea zi consecutiv, pe fondul scumpirii tilurilor bancare si marfurilor, in contextul in care increderea investitorilor in legatura cu redresarea economica s-a imbunatatit, relateaza Reuters.
Astfel, indicele principal al bursei din Londra, Footsie-100, a inchis in urcare cu 0,62%, la 4.388,75 puncte, in timp de Dax, indicele vedeta al bursei din Frankfurt, a crescut cu 0,43%, la 4.978,40 puncte. La Paris, indicele CAC 40 a castigat 0,58%, la 3.218,46 puncte, informeaza NewsIn.

Indicele paneuropean FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,5%, la 871,05 puncte, dupa ce atinsese in timpul sedintei un nivel minim de 865,82 puncte. Indicele a urcat cu 7% saptamana aceasta, cea mai buna evolutie saptamanala de la sfarsitul lui noiembrie.

"Am avut o saptamana intreaga de castiguri puternice. Piata anticipase rezultate financiare decente si a cautat indicii care sa arate ca sectorul corporatist a depasit cel mai sever moment al recesiunii", a declarat Mike Lenhoff, strateg la Brewin Dolphin.

Sectorul bancar a avut cresteri puternice, revenindu-si dupa pierderile din prima parte a sedintei, pe masura ce investitorii au analizat rezultatele financiare ale Citigroup si Bank of America. Titlurile HSBC, BNP Paribas, Societe Generale si Banco Santander au inregistrat aprecieri cuprinse intre 0,5% si 2%.

Citigroup a raportat un profit de 4,3 miliarde dolari pentru al doilea trimestru, gratie castigurilor din vanzarea diviziei de brokeraj Smith Barney, in timp ce profitul Bank of America a depasit asteparile analistilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri