Bursele din Statele Unite au deschis sedinta in crestere, in ciuda unor date statistice care au aratat ca numarul muncitorilor americani care au inaintat noi cereri de ajutor de somaj a crescut saptamana trecuta, scrie Reuters.
Indicele Dow Jones a urcat cu 0,12%, la 8.891,69 puncte, iar indicele Nasdaq a crescut cu 0,15%, la 1.929,18 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,18%, la 955,77 puncte, informeaza NewsIn.

“Pret de cateva secunde in ultimele minute, Dow Jones a rupt pragul de 9,000 de puncte de doua ori. Desi ramane de vazut cat de bine va fi sustinut acest nivel, e o evolutie importanta pentru pietele de capital ale lumii”, a declarat Tony Romani, bancher de investitii pe Wall Street.

El explica ca pragul de 9.000 de puncte era un nivel psihologic urmarit indeaproape de foarte multi ani deoarece era considerat ca a defini trecerea de la un trend descendent la unul ascendent pe termen lung.

Cresterile vin in contextul in care cererile initiale pentru ajutor de somaj au urcat cu 30.000, la o rata ajustata sezonier de 554.000 in saptamana incheiata in 18 iulie, conform datelor publicate de Departamentul Muncii.

Numarul cererilor continue a scazut cu 88.000, la 6,225 milioane in saptamana incheiata in 11 iulie.

Cererile pentru ajutor de somaj au o evolutie fluctuanta in iunie si iulie, cand producatorii auto suspenda productia. General Motors Co. si Chrysler LLC au oprit productia mai devreme in 2009, din cauza procedurilor de faliment.

Cititi mai multe aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri