Ingineria financiara este un element primordial al oricarui sistem financiar aflat intr-un proces de evolutie. Iar daca putem spune despre sistemul financiar american ca inca evolueaza dupa 200 de ani de capitalism, atunci cu siguranta putem spune ca sistemul financiar romanesc este in plina evolutie dupa numai 20 de ani de existenta.
Pe scurt, ingineria financiara in Romania ar trebui mai degraba sa fie intampinata cu bratele deschise si nicidecum marginalizata.

Ingineria financiara are probabil tot atatea definitii cati ingineri sunt pe aceasta planeta si o simpla cautare pe internet ne ofera o varietate a acestor definitii.

Pentru scopul acestui articol, as dori sa definesc ingineria financiara ca fiind imbinarea inovatoare a unor parametri legali si economici existenti pentru crearea unor produse sau structuri financiar-economice noi ce ofera valoare utilizatorilor acestora. Pe scurt, aproape orice e nou si are legatura cu piata de capital poate fi considerat rezultatul ingineriei financiare.

Cititi mai multe in blogul Jurnal de Investitii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri