Pe Bursa din Sibiu s-au incheiat 9.570 contracte ce au atras o lichiditate de 13,74 milioane lei (3,21 milioane euro) pe fondul evolutiilor mixte cauzate de evenimentele din sfera politica.
Influentele venite de pe piata interbancara care au dus la cresterea euro la nivelul maxim al ultimelor 6 luni si jumatate, investitorii de la Sibex au reactionat tranzactionand 840 de contracte futures si 149 de optiuni pe simbolul EUR/RON.

Pentru scadenta octombrie, moneda unica europeana a crescut cu 3,76 bani la maximul 4,315 lei, dupa ce a atins un minim de 4,285 lei.

In raport cu decembrie, euro a evoluat intre 4,378 lei si 4,3839 lei pentru a inchide la 4,38 lei, in urcare cu 0,29 bani.

“Investitorii care au tranzactionat pe ultima scadenta a anului curent s-au bucurat de un spread extrem de redus dintre cotatiile existente la vanzare si cumparare acesta ajungand pana la 0,15 bani”, se arata in comunicatul Sibex.

Tranzactii pe simbolul EURO/RON au fost realizate si pe scadentele iunie si septembrie 2010, tendinta fiind tot una de apreciere a monedei unice.

Pentru iunie viitor, euro a castigat 0,85 bani fiind estimat la 4,5085 lei, in timp ce pentru septembrie 2010 s-a consemnat o crestere de 0,8 bani, pana la pretul de 4,558 lei.

“Pe fondul votarii motiunii de cenzura in Parlament si ulterior a caderii Guvernului, grija fata de evolutia cursului de schimb s-a amplificat, iar acest fapt s-a reflectat si la bursa sibiana, unde miscarile speculative au fost ample. Totusi, cresterea a fost mai puternica doar pe scadenta octombrie, semn al influentei imediate a evenimentelor din mediul politic”, a declarat un broker, citat in comunicatul Sibex, care a adaugat ca efectele de la nivel politic vor continua sa se resimta in piata de capital si in sedintele urmatoare.

Pe segmentul derivatelor pe actiuni s-a remarcat evolutia foarte buna a contractelor futures cu activ suport titlurile SIF Oltenia (DESIF5) care au atras 8.471 contracte.

Pentru scadenta decembrie, derivatele au fost incheiate la preturi intre 1,1593 si 1,19 lei, ultima cotatia fiind de 1,1752 lei/actiune, in scadere cu 0,96 de bani.

Pentru martie 2010, s-a consemnat o scadere de 1,05 bani, pretul ajungand la 1,225 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri