Societatea de intermediere Broker Cluj (BRK) a intrat in actionariatul producatorului de echipamente de tensiune Automatica Voluntari (AUTT), dupa ce a cumparat din piata Rasdaq 14,61% din actiuni, principalul vanzator fiind actionarul majoritar al companiei, Euroform Milenium.
Astfel, Broker a cumparat 5,82 milioane de titluri AUTT, pentru 873.000 lei, contrapartea acestei tranzactii fiind actionarul majoritar Euroform Milenium SRL, care a actionat in mod concertat cu Karageorges Loizos. Euroform a cedat in cadrul acestei operatiuni 4,92 milioane de titluri AUTT, in timp ce Karageorges Loizos si-a lichidat participatia in cadrul Automatica, reprezentand circa 913.000 de actiuni.

Actionarul majoritar, Euroform Milenium, a ramas dupa tranzactiile efectuate marti cu o detinere de 71,88% din capital.

Automatica Voluntari are ca domeniu de activitate productia de echipamente de tensiune si tablouri de distributie de joasa tensiune. Compania a raportat pe primele sase luni din acest an o cifra de afaceri de 8,96 milioane lei, cu 20% mai mare fata de perioada similara a anului 2008, in timp ce profitul net s-a cifrat la doar 20.962 lei.

Automatica are un capital social de 3,98 milioane lei, divizat in 39,82 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 0,10 lei. Compania are o valoare de piata de 9,95 milioane lei (2,32 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,25 stabilita in sedinta bursiera de marti. Actiunile Automatica se tranzactioneaza la categoria a doua a pietei Rasdaq, sub simbolul AUTT.

Cititi si: Reorganizare la Broker Cluj

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri