Marile burse europene au inchis sedinta de vineri fara o tendinta clara, in conditiile in care rezultatele financiare pozitive ale unor companii au fost contrabalansate de ieftinirea petrolului, care a penalizat actiunile din sectorul energetic, si de deprecierea farmaceuticelor.
Astfel, indicele FTSE-100, al bursei din Londra, a inchis in crestere cu 0,68%, pana la 5.242,57 puncte, in timp ce indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a pierdut 0,39%, pana la 5.740,25 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei pariziene, a coborat cu 0,33%, la 3.808,24 puncte, potrivit NewsIn.

Petrolul s-a ieftinit cu 1,2% pe marile piete, afectat de ingrijorarile ca revenirea economica nu este suficient de solida pentru a sustine o cerere robusta de combustibili. Actiunile companiilor energetice de la bursele de pe ambele tarmuri ale Atlanticului au urmat tendinta petrolului, tragand in jos pietele.

Titlurile companiilor farmaceutice au fost lovite de un anunt al Comisiei Europene, care a inceput o ancheta in legatura cu medicamentul anti-scleroza Tysabri, dupa relatarile potrivit carora s-ar fi inregistrat 23 de decese.

Investitorii au primit bine vineri rezultatele Microsoft, peste asteptari, insa in saptamana care se incheie au aparut aproape in egala masura informatii pozitive si negative.

Tot vineri, asociatia agentilor imobiliari din SUA a anuntat ca vanzarile de locuinte existente - mai vechi de doi ani - au urcat peste asteptari in septembrie, atingand un nivel maxim din iulie 2007, in conditiile in care cumparatorii s-au grabit sa profite de creditul fiscal inainte de expirarea termenului limita.

In Statele Unite, principalii indici bursieri erau pe rosu in jurul orei 18:50, ora Romaniei: Dow Jones scadea cu 0,79%, indicele compozit Nasdaq - in care tehnologiile noi au o pondere importanta - pierdea 0,05%, iar indicele mai extins Standard & Poor's 500 cobora cu 0,87%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri