Societatile de brokeraj interesate sa intermedieze listarea Bursei din Sibiu (Sibex) pe propria piata pot depune o scrisoare de intentie prin care sa-si prezinte oferta, insa trebuie sa intruneasca anumite conditii, potrivit unui anunt facut de operatorul de piata.
Casa de brokeraj care va fi aleasa sa se va ocupa de operatiunea de listare nu trebuie sa fie actionar la Sibex, sa nu fie reprezentant in consiliul de administratie al unui operator de piata, casa de compensare sau depozitar central. Totodata, bursa sibiana va tine cont de pretul cerut de intermediar si de notorietatea acestuia, scrie NewsIn.

Pe langa listarea pe propria piata, care urmeaza sa fie lansata la inceputul anului viitor, Bursa din Sibiu va splita valoarea nominala a actiunilor Sibex, de la 10 lei la 1 leu, in timp ce capitalul social al companiei va ramane acelasi.

Noua piata administrata de bursa sibiana va fi deschisa prin lansarea unui nou sistem de tranzactionare, care va permite efectuarea tranzactiilor cu derivate, actiuni si titluri de stat, energie, precum si cu certificate de emisie de CO2. Totodata, Bursa din Sibiu va lansa si derivatele pe indicele american Dow Jones, pe petrol si pe aur, cu marja in dolari.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri (Sibex) a fost fondata in 1994 si este un operator de piata ce administreaza cea mai mare piata de instrumente derivate din Romania. Contracte futures si cu optiuni, ce au ca activ suport actiuni, rate de schimb si aur, sunt disponibile pentru tranzactionare pe piata Sibex printr-un sistem de tranzactionare electronic.

Grupul Sibex obtine un profit brut de 0,97 mil euro la noua luni

Lansarea noii platforme Sibex a fost amanata pentru anul viitor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri