Analistii Target Capital au retrogradat titlurile Petrom (SNP) de la “mentine” la “vinde”, pe fondul climatului politic incert si al posibilitatii intrarii intr-un nou bear market, si vad un pret-tinta de 0,26 lei/actiune, cu 3,8% mai mare decat ultima cotatie.
In cel de-al treilea trimestru al anului, societatea a raportat o cifra de afaceri de 3,5 miliarde lei (0,23 mld. euro), in scadere cu 25% fata de perioada similara din 2008, ca urmare a preturilor internationale la titei si a declinului cererii reale de produse obtinute din petrol.

La 9 luni compania a inregistrat o cifra de afaceri de 9,4 miliarde lei (2,2 mld. euro), cu 27% mai mic, iar profitul s-a redus cu 33%, la 1,53 miliarde lei (0,3 mld. euro).

“Apreciem drept favorabile rezultatele Petrom la 9 luni, compania a implementat masuri de adaptare la conjunctura macroeconomica (reducere de costuri, operatiuni de acoperire a riscului de evolutie a cotatiilor internationale la titei)”, afirma Andrei Radulescu, analist la Target Capital.

El sustine ca planeaza o serie de incertitudini cu privire la evolutia pietelor de capital in perioada urmatoare si nu este exclus sa asistam la corectii la nivelul indicilor bursieri internationali sau chiar la intrarea intr-un nou bear market.

“Totodata, pe plan intern am asistat in ultima perioada la cresterea riscului politic, cu impact nefavorabil pentru credibilitatea finantelor publice si respectarea acordurilor cu institutiile financiare internationale”, completeaza Radulescu.

Analistul a revizuit in crestere marja EBIT in 2009 la 17% si a majorat costul capitalului la 20,4% in acest an, 17,3% in 2010 si 15,6% in 2011, prin cresterea primei de risc, in contextul amplificarii factorilor de risc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri