Romania a avut cel mai mare ritm de crestere a activelor fondurilor mutuale, atat in primele trei trimestre, cat si pe primul semestru din 2009. Cu toate acestea, tara noastra se situeaza pe penultimul loc la capitolul active totale (593 milioane euro), fiind urmata doar de Bulgaria, cu doar 170 milioane de euro, conform ultimelor date Efama (Asociatia Europeana a Administratorilor de Fonduri).


In primul semestru, activele fondurilor mutuale romanesti au crescut cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la o valoare de 397 milioane de lei.

In primele noua luni ale anului, cresterea a fost de 153,6 procente fata de valoarea de la finalul anului trecut.

Luxemburg este fruntasul Europei, cu active totale de 1,5 miliarde de euro, urmat de Franta, cu 1,2 miliarde de euro.

Activele totale ale fondurilor mutuale au crescut cu 7,7% in al treilea trimestru, pana la 5,157 miliarde de euro la finalul lunii sepembrie.

Fondurile de actiuni au avut cea mai puternica apreciere a activelor (15 procente) iar fondurile mixte si de obligatiuni au crescut cu 9, respective 8 procente.

Pe de alta parte, fondurile monetare europene au scazut cu 1%, din punct de vedere al activelor, in trimestrul 3 din 2009.

De la finalul lui 2008, activele totale ale fondurilor europene au crescut cu`3,5 %, cele mai agresive cresteri fiind inregistrate de cele orientate pe actiuni (28%). Acestea au fost urmate de obligatiuni, cu 24% crestere in 2009.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri