Casa de brokeraj Target Capital a redus preturile-tinta pentru actiunile companiilor Antibiotice (ATB) si Zentiva (SCD) ca urmare a influentei negative pe care o va avea asupra afacerilor neactualizarea preturilor la medicamente si a introducerii unei noi taxe pe venituri.
In cazul Antibiotice, analistul Andrei Radulescu mentine recomandarea de mentinere si ofera un pret-tinta de 0,693 lei, cu 8% mai mare decat ultimul pret. Pentru Zentiva a modificat recomandarea din “cumpara” la “mentine”, iar pretul-tinta este de 0,73 lei, in crestere cu 4% fata de cotatia din piata.

In primele noua luni ale anului, Antibiotice a realizat un profit de 15,7 milioane lei, cu 7% mai mic, iar rezultatul Zentiva s-a redus de 7 ori la 3,21 milioane lei comparativ cu intervalul ianuarie-septembrie din 2008.

Radulescu considera ca rezultatele financiare ale celor doua companii sunt nefavorabile, iar in perioada octombrie-decembrie vor fi afectate de catre introducerea taxei de clawback la finele lunii septembrie prin care producatorii sunt obligati sa plateasca o taxa cuprinsa intre 5% si 11% din valoarea cifrei de afaceri realizata intr-un trimestru.

“Am redus previziunile privind evolutia marjei EBIT pentru Zentiva in 2009 la 4% si am majorat costul capitalului la 19,7% in 2009, 17,1% pentru perioada 2010-2017 - prin majorarea primei de risc, in contextul incertitudinilor din plan intern si international. Totodata, am redus previziunile privind ritmul de evolutie a profiturilor pe termen lung de la 4,5% la 4%”, afirma analistul Target.

In cazul Antibiotice, previziunile privind ritmul annual de evolutie a veniturilor din exploatare in 2009 a fost redus de la 12,5% la 0%, iar costul capitalului a fost majorat la 22% in 2009, 18,6% in 2010, 18% in perioada 2011-2017 si la 16,3% in 2018, pe fondul incertitudinilor din plan intern si international.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri