Activele fondurilor deschise de investitii au atins valoarea de 3 miliarde lei in luna noiembrie, dupa ce numarul investitorilor s-a majorat cu 3,7% la circa 160.000, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Cea mai mare crestere a activelor in noiembrie a fost inregistrata de catre fondurile de actiuni, 34,6% la 181 milioane lei, pe fondul aprecierii pietei de capital in luna precedenta.

Spre deosebire de octombrie, aceste fonduri au inregistrat subscrieri nete de 1,5 milioane lei, iar numarul investitorilor a crescut cu 7%.

Fondurile de obligatiuni au atras subscrieri nete de 69 milioane lei, in timp ce activele au crescut cu 12,5%, pana la 709 milioane lei.

Fondurile monetare continua sa detina cele mai mari active din piata, de 1,66 miliarde lei, in noiembrie acestea urcand cu 4,3%. De la inceputul anului, aceste organisme de plasament au cea mai mare crestere din piata, de 376%.

In aceeasi perioada, activele fondurilor diversificate au urcat cu 2,3% la 267 milioane lei, fiind inregistrate rascumparari nete de 0,7 milioane lei.

Fondurile inchise de investitii detineau in noiembrie active de 129 milioane lei, in urcare cu 3,2% fata de octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri