Derivatele pe actiuni SIF tranzactionate pe Bursa din Sibiu (Sibex) au incheiat sedinta de vineri pe crestere, desi aprecierile s-au temperat dupa publicarea unor date din piata muncii a Statelor Unite, in timp ce lichiditatea a sporit la 6,22 milioane lei, din incheierea a 4.145 contracte.
In sesiunea precedenta, investitorii perfectasera 2.085 de contracte, in valoare de 3,71 milioane lei.

Potrivit unor date publicate la ora 15:30, economia Statelor Unite a pierdut 85.000 de locuri de munca in luna decembrie, cand rata somajului s-a mentinut la 10%, iar revizuirea statisticilor a aratat ca numarul de locuri de munca a crescut in luna precedenta pentru prima oara in ultimii doi ani. Analistii estimau ca numarul locurilor de munca va stagna in decembrie.

In piata de la Sibiu, ordinele de vanzare s-au intensificat dupa publicarea acestor date, iar cresterile au inceput sa se tempereze, o evolutie similara fiind inregistrata si pe Bursa de la Bucuresti, unde se tranzactioneaza activele suport, arata NewsIn.

Totusi, volatilitatea a condus la o crestere a volumelor fata de sedinta precedenta. Astfel, derivatele pe actiuni SIF Oltenia (DESIF5) au atras vineri 3.651 de contracte.

DESIF5 cu scadenta in martie s-au apreciat cu 0,0082 lei, pana la cotatia de 1,3911 lei, in timp ce pentru iunie s-au scumpit cu 0,01 lei, la 1,43 lei. Pentru septembrie, derivativele DESIF5 au fost cotate la 1,4674 lei, in crestere cu 0,0075 lei fata de sedinta precedenta. De asemenea, pentru cea mai indepartata scadenta (decembrie) DESIF5 au fost cotate la 1,51 lei, cu 0,0050 lei mai mult fata de ultima estimare.

Pe derivatele avand ca suport activ cursul euro-leu au fost incheiate 240 de contracte la termen. Moneda unica europeana a fost cotata pentru scadenta martie la 4,24 lei, in scadere cu 0,0116 lei fata de sedinta precedenta, in timp ce pentru iunie a fost cotata la 4,3070 lei, cu 0,0088 lei mai putin fata de ultima estimare.

Totodata, euro este cotat pentru septembrie la 4,3317 lei, in depreciere cu 0,0258 lei, in timp ce pentru decembrie jucatorii se asteapta la un curs de 4,3886 lei pentru un euro, ceea ce inseamna o scadere de 0,0114 lei fata de ultima cotare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri