Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare clarificari in privinta stadiului in care se afla oferta publica de preluare obligatorie in cazul Amonil Slobozia (AMO).
In cea de-a doua parte a lunii noiembrie din 2009, Comisia a emis o ordonanta potrivit careia actionarii producatorului de ingrasaminte Zalois Belize si Jovline Belize erau persoane care actionau in mod concertat fata de companie si detineau peste 50,41% din drepturile de vot.

Astfel, cele doua companii erau obligate, conform legislatiei in vigoare, sa initieze in termen de 15 zile lucratoare o oferta publice de preluare pentru Amonil.

Ulterior ordonantei arbitrului pietei de capital, Jovline si Zalois au fost sanctionate de Comisie cu avertisment.

“Deoarece termenul limita pentru derularea ofertelor publice de preluare a fost depasit, solicitam CNVM sa ne comunice masurile pe care le-a luat in acest caz pentru indeplinirea obligatiilor legale de catre actionarii Jovline Ltd Belize si Zalois Ltd Belize, impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, precum si sanctiunile emise in conformitate cu prevederile legale in vigoare”, se indica in comunicatul Asociatiei Investitorilor.

Principalii actionari ai Amonil sunt Zalois Ltd Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd Belize, cu 18,22%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,54%. De asemenea, firma Eurom Trade & Invest detine 5,07% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri