Dupa lansarea pietei spot, a derivatelor pe indicele Dow Jones si a primelor tranzactii cu emitentul Sibex, Darius Cipariu, director adjunct al Bursei din Sibiu, a anuntat ca proiectele institutiei pentru acest an vor miza pe dezvoltarea produselor deja implementate, intr-o conferinta de presa organizata de Sibex.
“Printre cele mai importante proiecte ale Bursei din Sibiu din acest an si din anii ce urmeaza se numara dezvoltarea si consolidarea pietei spot, prin cotarea unui numar cat mai mare de emitenti. Semnalul a fost dat de noi, sper sa fie urmat de cat mai multi”, a declarat Cipariu.

Pentru 2010, operatorul isi mai propune cotarea primilor emitenti pe sistemul alternativ de tranzactionare si listarea de emisiuni de obligatiuni.

“Am lansat futures pe indicele Dow Jones si, desi la prima vedere acest produs pare sa nu aiba nevoie de recomandari”, vom avea foarte mult de lucru pe partea de promovare si educare. In acest sens, vom demara o ampla campanie de educare a publicului”, a mai explicat directorul adjunct al bursei sibiene.

Un alt obiectiv pentru 2010 este implementarea si dezvoltarea institutiei de market-maker pe aceasta piata. Tinand cont de faptul ca au fost cateva incercari de intrare de la jucatori cu potential financiar foarte mare, oficialii Sibex isi propun sa atraga entitati mari pe zona market-maker-ului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri