Casa de brokeraj Intercapital Invest va intermedia listarea Adeplast pe piata spot a Bursei din Sibiu si, foarte posibil, la Varsovia, insa este un proces mai indelungat, aflat deocamdata in faza de analiza.
“O oferta publica initiala se pregateste cu mare atentie, acest proces poate dura mai mult, mai ales intr-o perioada dificila pentru piata de capital. In acest moment, suntem in stadiul de analiza a parametrilor, a timpului in care se va lista si a procentului din companie ce va fi listat. In cateva luni va capata o forma concreta”, a declarat presedintele Intercapital Invest.

El spune ca se discuta si varianta listarii duble la Sibiu si Varsovia, mai ales ca Polonia este o piata similara cu Romania din multe puncte de vedere. “Faptul ca ei sunt interesati de noi este o mare oportunitate si proiectele comune include listarile duble”.

In acest caz, oferta publica initiala se va derula pe ambele piete, investitorii vor subscrie cu intermediari diferiti pentru fiecare bursa in parte, iar admiterea la tranzactionare se va face conform regulilor specifice.

Marcel Barbut, actionarul majoritar al Adeplast, a declarat ca intentia listarii companiei exista din 2007, dar din cauza conditiilor pietei si a unor tergiversari, au amanat acest proces.

“In 2009, intr-o perioada in care companiile mari au suferit pierderi, noi am reusit san e mentinem cifra de afaceri si cota de piata. Intentionam sa facem o a treia fabrica in Moldova, pentru a aproviziona cat mai bine acea zona”, a declarat Barbut.

In 2009, compania a avut un profit de 1,4 milioane de euro, spre deosebire de 2008 cand a avut profit de 2,6 milioane de euro. Barbut spune ca amortizarile si dobanzile de la banci au fost 4 milioane de euro anul trecut.

Compania mai are o datorie de 16 milioane de euro si reserve de 3,5 milioane de euro in depozite.

Actionarul majoritar al Adeplast a explicat ca vizeaza listarea pentru a capta capital nou, in sensul dezvoltarii cu o noua fabrica.

Citeste aici ce presupune listarea unei companii la bursa.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri