Bursa de Valori Bucuresti a crescut usor in sedinta de ieri, cu 0,41%, lichiditatea fiind puternic majorata in urma unor schimburi cu actiunile Rompetrol Rafinare (RRC).
Lichiditatea pietei de actiuni a Bursei a urcat la 33,4 milioane lei (8,13 milioane euro), din care 16,2 milioane lei au fost realizate pe titlurile RRC.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,22%, pana la 5.467,60 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,41%, pana la 3.133,19 puncte.

“Cresterea accelerata a pietei noastre din prima parte a acestui an a determinat, probabil, o parte dintre investitori sa-si marcheze temporar profiturile si sa adopte o strategie mai rezervata, sustinuta evolutia mai putin concludenta a pietelor externe din aceasta perioada si de amanarea discutarii pragului de detinere la SIF-uri”, a declarat pentru Wall-Street Gabriel Aldea (foto), broker la Intercapital Invest.

Ca urmare, el se asteapta sa asistam in perioada urmatoare la o migrare a investitorilor de pe emitentii lichide, precum SIF-uri sau banci, catre companiile subevaluate mai putin lichide.

“Perioada de raportari financiare a accelerat aceasta miscare, investitorii reorientandu-se catre companiile cu rezultate financiare peste asteptari. Astfel, daca ne raportam la aceste companii, evolutia in perioada urmatoare poate fi chiar una de crestere accelerata”, continua Aldea.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a castigat doar 0,10%, pana la 28.974,68 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a crescut cu 0,16%, ajungand la 10.827,46 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,26%, pana la 533,99 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a crescut cu 0,13%, pana la 742,29 puncte.

Schimburi cu 1% din Rompetrol Rafinare

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au fost cele mai lichide din piata, cu un rulaj de 16,2 milioane lei. Volumul de tranzactionare a fost de 216,2 milioane titluri, ceea ce reprezinta 1,02% din capitalul societatii. In urma schimburilor, pretul a scazut cu 0,67%, la 0,0744 lei.

Pe urmatoare pozitie in functie de lichiditate s-au aflat titlurile Petrom (SNP), care au atras rulaje de 2,46 milioane lei, in timp ce cotatia a urcat cu 0,74%, la 0,282 lei.

Din sectorul societatilor de investitii financiare, actiunile SIF Moldova (SIF2) au atras un rulaj de 2,42 milioane lei si s-au depreciat cu 0,72%, la cursul de 1,37 lei. Titlurile SIF Oltenia (SIF5) au coborat cu 0,63%, la cotatia de 1,57 lei, in urma unor schimburi de 1,81 milioane lei.

Brokerul considera ca piata va avea o evolutie laterala pe termen scurt, propice unei perioade de consolidare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri