In sedinta de ieri a Bursei din Sibiu, derivatele pe Dow Jones au depasit numarul de de 20.000 de contracte tranzactionate, de la lansarea din 22 ianuarie 2010, a anuntat institutia.
“Tranzactiile cu acest contract s-au dovedit un real succes, datorat indeosebi cunoasterii de catre piata a acestui produs in momentul lanasarii sale, existentei unui market maker care asigura lichiditate pe acest contract si nu in ultimul rand datorita orarului de tranzactionare extins de catre Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu pana la ora 19.00 pentru contractele denominate in lei”, a declarat Ovidiu Petre, director de marketing la SIBEX.

Specialistii consultati de Wall-Street intr-o analiza despre succesul acestui instrument au explicat ca DEDJIA a atras interesul speculatorilor, cu doar doua ingrediente principale: facilitatea de a specula unul dintre instrumentele extrem de accesibile si existenta market-maker-ului.

Astfel, la o luna de la lansare, DEDJIA avea circa 6000 de contracte, reprezentantii Sibex asteptandu-se la o crestere spre pragul de 10.000.

Contractul are o marja de 4% si comision de un punct, fiind destinat destinat investitorilor autohtoni care doresc sa profite de miscarile burselor din Statele Unite al Americii cat si care cauta solutii performante de management al riscului portofoliilor de actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri