Companiile detinute de stat trebuie listate la Bursa de Valori, dar este important ce se va intampla cu banii obtinuti de pe bursa si ce rol vor juca acestia in economie, a subliniat Florin Ilie, director piete de capital ING Bank Romania.
Statul roman trebuie sa sustina listarea companiilor pe care le detine, insa trebuie sa foloseasca banii obtinuti de pe piata de capital pentru a sustine economia, si nu pentru consum si salarii, declara Florin Ilie, director piete de capital ING Bank Romania.

"Am vandut Banca Comerciala Romana. Unde s-au dus banii? Banii se duc in consum si salarii. Prima data statul trebuie reformat. Problema principala este ca si acum banii din potentiale listari se vor duce in continuare pe consum", a declarat reprezentantul ING Bank Romania in cadrul conferintei "Maturizarea pietei de capital" organizata de wall-street.ro si Intercapital Invest.

Cel mai asteptat emitent la Bursa de Valori Bucuresti este, in prezent, Fondul Proprietatea, alaturi de Banca Comerciala Romana, care trebuia sa fie listata inca de anul trecut, insa procesul a fost amanat din cauza conditiilor dificile de piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri