Bursa din Sibiu nu exclude consolidarea burselor romanesti printr-o fuziune, insa Sibex se axeaza momenta pe intarirea pietei futures si a celei spot, lansate recent, a declarat Darius Cipariu, director adjunct Sibex, in cadrul conferintei "Maturizarea pietei de capital" organizata de wall-street.ro si Intercapital Invest.
El a mai afirmat ca maturizarea pietei de capital locala nu se poate baza pe o dezvoltare organica fara a pune accent pe educatia publicului investitor.

"Putem dezvolta piata de capital, in mod independent, prin dezvoltarea burselor cu ajutorul brokerilor si prin intermediul statului printr-o mai buna colaborare pentru a atrage acele companii de valoare din portofoliu, care vor putea mobiliza spre Romania un capital important din partea fondurilor de investitii", sustine reprezentatul Sibex.

Cipariu considera ca ceea ce o bursa poate face in momentul de fata este crearea unei baze de investitori cu o educatie si cultura bursiera suficient de buna pentru a putea accesa toata gama de instrumente disponibile pe piata de capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri