Bursele europene au deschis sedinta in scadere puternica, dupa publicarea rezultatelor partiale ale alegerilor din Marea Britanie si panica de ieri de pe Wall Street.
Astfel, dupa primele tranzactii, FTSE-100, principalul indice al bursei din Londra, scadea cu 1,83%, la 5.164,68 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, pierdea 1,99%, la 5.790,67 puncte, iar indicele parizian CAC 40 scadea cu 3%, la 3.454,60 puncte, pe fondul alegerilor parlamentare din Marea Britanie si a nervozitatii crescute dupa prabusirea indicilor americani de ieri (06.05.2010), relateaza NewsIn.

In Japonia, bursa a inchis sedinta de vineri tot in scadere puternica, pe fondul unei nervozitati crescute a pietei. Potrivit datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a scazut cu 3,10%, la 10.364,59 puncte pe fondul aprecierii yenului si a temerilor legate de situatia din Europa.

Pietele americane au incheiat sedinta de joi in scadere puternica dupa un moment de panica. Indicele Dow Jones a scazut cu 3,20%, la 10.520,32 puncte, aceasta fiind cea mai drastica scadere a indicelui american industrial intr-o sedinta, iar indicele Nasdaq dominat de titluri tehnologice a pierdut 3,44%, la 2.319,64 puncte.

Cauzele panicii create pe Wall Street nu sunt inca foarte clare, dar presa americana a sugerat joi seara ca banca Citygroup a fost victima unei erori umane cauzate de un trader.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri