Indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti a inregistrat o crestere de 12,76% de la inceputul anului si plaseaza piata de capital din Romania pe pozitia 14, in functie de cresterile inregistrate de bursele lumii, potrivit unei analize realizate de Bespoke Investment Group.
Evolutii mai bune decat cea a Bursei de Valori Bucuresti au mai fost consemnate de catre operatorii de piata din Estonia (46,64%), Nigeria (33,59%) si Kenya (30,61%).

Piata din Ucraina este performera lumii in 2010 cu o crestere de 52,92%, in timp cea mai proasta evolutie este inregistrata de Insulele Bermude, a carei indice de referinta a scazut cu 40,16% de la inceputul anului.

Dintre tarile din grupul G-7, cea mai mare crestere a fost obtinuta de catre Statele Unite, cu 5,07%, in timp ce cea mai mare scadere este consemnata de catre Italia, ce raporteaza o scadere de 9,54%.

Din grupul BRIC, Rusia a avut cea mai buna evolutie, de 2,71%, in timp ce China a pierdut 18,96% de la inceputul anului.



Sursa: Bespoke Investment Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri