Asociatia Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA), reunita la Atena, pe 21 mai 2010, a hotarat numirea Adrianei Tanasoiu (foto), director general al Depozitarului Central, in calitate de membru al Comitetului Executiv ECSDA, reconfirmand astfel participarea din ce in ce mai activa a DC la initiativele europene menite sa creasca eficienta proceselor de decontare si registru, precum si reducerea costurilor si a riscurilor aferente, se arata intr-un comunicat al institutiei.
„Este o onoare si o oportunitate pentru Depozitarul Central sa fie reprezentat in Comitetul Executiv al ECSDA, si am certitudinea ca acest pas important contribuie la construirea unei piete autohtone puternice, compatibila cu standardele europene. Sunt mandru ca implicarea, si initiativele Depozitarului Central, subsumate eforturilor Bursei de Valori Bucuresti de a plasa si piata de capital din Romania pe fundamente solide, incep sa capete recunoastere la nivel international”, a declarat Ovidiu Sergiu Pop, presedinte Depozitarul Central.

In functia de presedinte al Comitetului Executiv al Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa a fost reales Domnul Joel Merere – Euroclear Franta.

Depozitarul Central S.A. este membru cu drepturi depline al Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA) incepand cu luna ianuarie 2007.

In luna octombrie 2009 Depozitarul Central a organizat, in premiera, la Bucuresti intalnirea membrilor Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa, eveniment la care au participat directorii generali a 25 de depozitari centrali din Europa (Euroclear, Clearstream, SIS Clear - Elvetia, Helex - Grecia, Keler - Ungaria, Monte Titoli - Italia, Iberclear - Spania, OeKB - Austria, Interbolsa - Portugalia, etc.).

ECSDA (European Central Securities Depositories Association), organism infiintat in 1997 la Madrid, are ca principal obiectiv oferirea de solutii si consiliere la nivel international asupra problemelor de ordin tehnic, economic si juridic, cu scopul de a reduce riscul si de a creste eficienta operatiunilor privind decontarea, inregistrarea si custodia valorilor mobiliare, precum si a operatiunilor financiare legate de acestea, in beneficiul emitentilor, investitorilor si a celorlalti participanti la pietele de capital din Europa.

In prezent, asociatia numara 40 de membri: depozitarii internationali Clearstream si Euroclear, depozitarii centrali din Marea Britanie, Germania, Elvetia, Franta, Belgia, Olanda, Portugalia, Danemarca, Suedia, Norvegia, precum si din celelalte tari ale Uniunii Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri