Valentin Ionescu (foto), senior sales-trader in cadrul Euro Invest Bank, Austria, crede ca pietele financiare din intreaga lume arata ca un uragan in prezent, fiind intr-o situatie similara cu cea din 2008.
Per ansamblu, anul acesta nu pare a fi unul linistit pe pietele financiare, iar 2-3 saptamani mai calme, in iulie – august, ar fi o minune, crede Valentin Ionescu.

Revenirea de saptamana trecuta a fost o scurta pauza a trendului descrescator, pietele fiind impulsionate usor de anuntul Chinei ca nu va vinde euro-bondurile detinute.

“Ce se intampla acum pe piete este similar cu 2008. Avem un alt credit squeeze, imprumuturile au scazut datorita lipsei de incredere, emiterea de noi bonduri este in scadere datorita retragerii cumparatorilor. Investitorii ar trebui sa realizeze ca pietele acum nu mai sunt in stransa dependenta de rezultatele companiilor, ci a disponibilitatilor de credit, ceea ce practic controleza activitatea economica”, a declarat Ionescu, pentru Wall-Street.

El compara situatia actuala a pietelor financiare cu un uragan, din cauza volatilitatii excesive.

”Pe analiza tehnica de pe marile piete se pot vedea serii de lower lows & lower highs si un foarte pregnant bearish (in scadere). Formatiunea de tip Head & Shoulders este foarte clara (n.r.: Formatiunea de tip “Cap si Umeri” este o formatiune puternica de inversare a trendului crescator, ce se compune dintr-un varf principal care separa doua varfuri secundare). De aceea, prefer investitiile pe termen scurt sau foarte scurt. Indicat este intraday sau cel mult over the night, doar in pietele in care iti permite volumul (mare) si costurile (mici)”, a explicat Ionescu.

Despre Romania, in particular, acesta nu vede o asezare a lucrurilor pe un anumit trend.

"Exista incertitudine la nivel de politici economice-sociale, ceea ce dezorienteaza investitorii. Interesante raman in continuare SIF-urile in vederea maririi pragului si Fondul Propietatea. Pe mari corectii este de intrat, se poate face un bun trading pe termen scurt”, a mai spus acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri