Fondurile Capital Plus si Orizont, administrate de Aviva Investors Romania, sunt distribuite, incepand de luni, 28 iunie, prin reteaua bancara a BRD. Operatiunile de adeziune si rascumparare in/din aceste fonduri prin intermediul BRD se vor derula doar prin transfer bancar, informeaza un comunicat al AIR.
Cele doua fonduri nu percep comisioane de subscriere.

„Dezvoltam astfel parteneriatul cu BRD, care este si banca depozitara pentru aceste fonduri, si speram ca accesul la produsele oferite de noi sa fie mai simplu, avand in vedere dimensiunea retelei bancare. Definindu-si in sistemul BRD-NET fondurile noastre drept beneficiari, clientii BRD pot efectua investitii lunare, care le permit acumularea unor sume importante pe termen lung”, a declarat Eugen Voicu, CEO Aviva Investors Romania.

Fondul Orizont este un fond de obligatiuni, ce ofera expunere pe un mix echilibrat de instrumente cu venit fix, precum obligatiunile corporative, municipale, titlurile de stat si depozite cu dobanzi preferentiale. Investitia in acest fond comporta un grad scazut de risc, adresandu-se persoanelor care doresc sa se protejeze de efectele negative ale inflatiei. Fondul Orizont a avut in anul 2008, primul randament din industria fondurilor mutuale: 13,96%, in anul 2009 a avut un plus de 14,35%, iar de la inceputul anului a inregistrat o performanta de 5,15%, ce corespunde unei performante anualizate de 10,43%.

Fondul Capital Plus este un fond diversificat defensiv, ce ofera acces la un mix de instrumente investitionale cu grade diferite de risc: depozite bancare, obligatiuni, titluri de stat, actiuni, adresandu-se investitorilor care accepta un grad moderat de risc, dorind sa beneficieze de evolutiile pozitive ale bursei, protejandu-se, in acelasi timp, de eventualele evolutii nefavorabile ale acesteia, prin limitarea expunerii pe actiuni la 35%. Fondul Capital Plus este potrivit pentu investitii pe perioade mai lungi de timp, iar in ultimii 10 ani a inregistrat o performanta de 434,87%.

La inceputul lunii martie, Aviva Investors Romania a lansat platforma de tranzactionare online cu unitati de fond, ce ofera investitorilor posibilitatea de a subscrie la fondurile deschise administrate de companie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri