Fonduri de investitii deschise si-au continuat cresterile in cel de-al doilea trimestru al anului si au ajuns sa detina 4,6 miliarde lei (1,1 mld. euro), potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF).
In cel de-al doilea trimestru, volumul subscrierilor in fondurile mutuale a fost de 1,55 miliarde lei, cu peste 7% mai mare decat in perioada ianuarie-martie.

Totusi, din cauza rascumpararilor mai mari, volumul subscrierilor nete a fost de 383 milioane lei, aproape jumatate fata de nivelul din primul trimestru.

Activele celor 7 fonduri monetare au ajuns la 2,69 miliarde lei, in crestere cu 50,9% fata de valoarea de la finalul anului trecut, si au o pondere de 58% in totalul activelor fondurilor deschise de investitii.

Aceste fonduri au inregistrat in cel de-al doilea trimestru subscrieri nete de 228,8 milioane lei, cele mai mari din industrie.

Cele 5 fonduri de obligatiuni au inregistrat o crestere de 21,7% de la inceputul anului, ajungand sa detina active totale de 891 milioane lei. Balanta subscrierilor nete este pozitiva, ajungand la 96,3 milioane lei.

Fondurile diversificate au obtinut o urcare de 16% in acest an, ajungand la active de 299 milioane lei. Aceste organisme de plasament au inregistrat rascumparari nete de 9 milioane lei, cele mai mari dintre fondurile mutuale.

In acelasi timp, fondurile de actiuni au raportat o crestere a activelor cu 11% in 2010, la 207 milioane lei. Rascumpararile nete au fost de 8,2 milioane lei.

Activele fondurilor din categoria “Altele” au crescut 47% de la inceputul anului, ajungand la 567 milioane lei. Aceste fonduri au inregistrat subscrieri nete de 81,5 milioane lei.

Pe de alta parte, fondurile inchise au inregistrat rascumparari nete de 14,5 milioane lei in cel de-al doilea trimestru. Activele fondurilor inchise au scazut cu 6% de la inceputul anului la 130 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri