Marile piete europene au deschis sedinta de vineri pe verde, investitorii fiind incurajati de publicarea mai multor rapoarte trimestriale pozitive in Statele Unite, in pofida previziunilor mai putin optimiste de crestere economica, informeaza Boursorama.
Astfel, in prima parte a zilei, FTSE-100, principalul indice al bursei din Londra, crestea cu 0,21%, la 5.222,28 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, castiga 0,12%, la 6.156,94 puncte, iar indicele parizian CAC 40 a inceput sedinta cu o crestere de 0,15%, la 3.587,23 puncte, scrie NewsIn.

Cresterile de vineri vin dupa ce joi, pietele europene au inregistrat scaderi puternice, pe fondul publicarii unor indicatori macroeconomici negativi, care aratau o incetinire a cresterii economice din Statele Unite in luna iulie.

In ce priveste rezultatele financare, Google a anuntat o crestere a profiturilor nete ajustate de 21% in al doilea trimestru, de 2,08 miliarde dolari, respectiv 6,45 dolari/actiune, acest nivel fiind insa sub asteptarile analistilor, care estimau un castig de 6,50 dolari pe actiune.

De asemenea, Sony Ericsson a anuntat vineri cea de-a doua crestere consecutiva a profiturilor trimestriale, confirmand estimarile initiale care prevedeau o crestere a volumului vanzarilor de telefonie mobila la nivel mondial in 2010.

La Paris, titlurile lantului de hipermarketuri Carrefour s-au apreciat cu 0,2%, dupa publicarea unui raport care arata o crestere a vanzarilor pe al doilea trimestru cu 6,3%, la 24,9 miliarde euro.

In Japonia, bursa a incheiat sedinta de vineri pe rosu, investitorii fiind ingrijorati de incetinirea cresterii economice din Statele Unite, informeaza Boursorama.

Potrivit datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a pierdut 2,86%, la 9.408,36 puncte,aceasta fiind cea mai puternica scadere procentuala din ultima luna, iar indicele extins Topix a incheiat sedinta cu o scadere de 1,87%, ajungand la 840,58 puncte.

Pietele americane de actiuni au incheiat sedinta de joi in echilibru, dupa o revenire in a doua parte a sedintei de tranzactionare. Investitorii americani au fost incantati de vestile bune venite in a doua parte a zilei, printre care publicarea rezultatelor economice pe al doilea trimestru ale mai multor companii si reusita BP de a opri scurgerea de petrol din Golful Mexic.

Astfel, indicele Dow Jones a scazut usor, cu 0,07%, la 10.359,31 puncte, indicele Nasdaq, dominat de titluri tehnologice a pierdut 0,03%, pana la 2.249,08 puncte, iar indicele extins S&P 500 a crescut cu 0,12%, la 1.096,48 puncte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri