Marile piete europene au deschis sedinta pe verde, dupa care indicii principali au fluctuat puternic, fara o directie clara, in asteptarea unor date macroeconomice din Statele Unite, informeaza Boursorama.
Astfel, in prima parte a zilei, FTSE-100, principalul indice al bursei din Londra, crestea cu 0,14%, la 5.155,42 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, castiga 0,10%, la 6.015,37 puncte, iar indicele parizian CAC 40 afisa o crestere de 0,19%, la 3.492,78 puncte, potrivit NewsIn.

Titlurile europene au demarat sedinta de marti in crestere dar pana la mijlocul zilei s-au inregistrat fluctuatii puternice, indicii evoland fara o directie clara, pe fondul temerilor investitorilor cu privire la incetinirea cresterii economice din Statele Unite. Aceste temeri au fost alimentate la inceputul saptamanii de publicarea unor date macroeconomice ingrijoratoare cu privire la evolutia sectorului imobiliar american, la trei ani de la declansarea crizei.

Ca o nota pozitiva, Spania a emis marti certificate de trezorerie de 6 miliarde euro, maximul avut in vedere, pe fondul cresterii cererii care a dus la reducerea costurilor de creditare ale tarii, informeaza Bloomberg.

In cadrul licitatiei, Spania a vandut titluri scadente la 12 luni in valoare de 4,25 miliarde de euro, cu un randament mediu de 2,221%, fata de randamentul de 2,303% al certificatelor vandute la ultima licitatie de acest fel, pe 15 iunie, in timp ce cererea pentru respectivele titluri a fost de 1,95 ori mai mare. De asemenea, in cadrul licitatiei de marti au mai fost vandute titluri cu scadenta la 18 luni in valoare de 1,72 miliarde de euro, cu un randament de 2,331%, comparativ cu 2,837% in iunie.

In Japonia, bursa a incheiat sedinta de marti pe rosu, investitorii fiind ingrijorati de anumite rezultate financiare si de aprecierea yenului, care afecteaza exporturile, informeaza Boursorama.

Potrivit datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a pierdut 1,15%, la 9.300,46 puncte, iar indicele extins Topix a incheiat sedinta cu o scadere de 0,99%, ajungand la 832,26 puncte.

Pietele americane de actiuni incheiasera sedinta de luni pe verde, dupa publicarea rapoartelor trimestriale pozitive ale grupului Halliburton si cresterea numarului de comenzi inregistrate de Boeing.

Astfel, indicele Dow Jones a crescut cu 0,56%, la 10.154,43 puncte, indicele Nasdaq, dominat de titluri tehnologice a castigat 0,88%, pana la 2.198,23 puncte, iar indicele extins S&P 500 a crescut cu 0,60%, la 1.071,25 puncte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri