Avioane Craiova (AVIO) si-a redus pierderile pe care le-a inregistrat in primele sase luni ale anului, de la 10,03 milioane lei din primul semestru din 2009, la 7,46 milioane lei (1,8 mil. euro), potrivit informatiilor financiare remise pietei Rasdaq.
Cifra de afaceri a scazut cu 34% la 1,89 milioane lei, in timp ce veniturile s-au comprimat cu 2,19 milioane lei.

In primul semestru din 2010, principalii clienti externi ai companiei au fost Elbit Systems Ltd, Aircraft Belgia, MT Aerospace si au adus vanzari de 1,3 milioane lei. De pe piata interna, clientii au fost Aerostar Bacau (ARS) si Ada Meta, valoarea atrasa de vanzarile catre aceste companii fiind de 594.176 lei.

Cheltuielile s-au redus cu 29%, ajungand la 9,65 milioane lei, fata de costurile inregistrate in primele sase luni ale anului trecut, de 13,56 milioane lei.

“Fluxul de numerar din activitatea de exploatare este negativ, ceea ce semnifica faptul ca societatea nu degaja suficiente resurse din activitatea de baza pentru mentinerea capacitatii de exploatare, pentru a face investitii si pentru a plati dividende. Fluxul de numerar din activitatea de investitii este pozitiv, deoarece societatea a incasat din vanzarea de active fara sa cheltuiasca pentru investitii”, se arata in comunicatul remis pietei Rasdaq.

Activul total net are valoare negativ in primele sase luni ale anului, ceea ce indica ca societatea se afla in situatia in care valorificarea acestuia nu este in masura sa asigure achitarea tuturor obligatiilor societatilor.

Compania inregistra datorii de 54,62 milioane lei, iar creditele comerciale se ridicau la 1,71 milioane lei in primele sase luni ale anului.

Avioane Craiova are un capital social de 2,28 milioane lei, divizat in 915.484 de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care detine 80,97% din totalul actiunilor.

Compania are o valoare de piata de 3,75 milioane lei (0,88 mil. euro), conform ultimei cotatii de 4,1 lei, inregistrata in ultima sedinta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri