Electroputere Craiova (EPT) a semnat un contract de comun acord cu Sindicatul Liber Electroputere care prevede disponibilizare a 350 de salariati incepand cu 1 octombrie, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Angajatii vor primi salarii compensatorii conform Contractului Colectiv de Munca 2008-2010. Numar de disponibilizati reprezinta 18% din numarul total de angajati.

Decizia de restructurare al societatii a fost luata la inceputul anului 2009 si prevede concedieri colective din cauza lipsa contractelor la nivelul fortei de munca existente si a lichiditatii pentru asigurarea bazei tehnico-materiale.

Din a doua jumatate a anului trecut pana la finalul lunii iunie 2010, producatorul de motoare electrice a disponibilizat 515 angajati, numarul acestora ajungand la 1.971.

Pierderile Electroputere au crescut cu aproape 60 de procente in primul semestru al acestui an, ajungand la 26,9 milioane lei (6,4 mil. euro), fata de 16,8 milioane lei in prima parte a anului trecut.

Compania are in prezent un capital social de 33,76 milioane lei, divizat in circa 337,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Firma Al Arrab Company Ltd din Arabia este principalul actionar al companiei cu o detinere de 86,28%.

Electroputere are o capitalizare de 37,13 milioane lei (8,76 milioane euro), conform ultimei cotatiei de 0,11 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri