Bursa de Valori Bucuresti a inchis prima sedinta a saptamanii cu scaderi pe toti indicii, pe o lichiditate modesta. Daca trendul actiunilor este dat de pietele internationale, volumele scazute sunt cauzate in primul rand de contextul intern instabil.
In debutul sedintei, societatile de investitii financiare afisau un avans usor, pe care l-a pierdut integral pe parcursul zilei. La inchidere, BET-FI era mai jos cu 0,35%.

Indicii BET si BET-C au pierdut cate 1,23 procente. Indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena a pierdut 1,17 procente. Indicele BET-XT, care reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni, a scazut cu 0,81% iar indicele energetic BET-NG s-a depreciat cu 1,55%.

“Singura explicatie pentru scaderile din prima sedinta a saptamanii este corelarea cu pietele externe. Mai ales ca SIF-urile afisau aprecieri in debut, dar au scazut pe parcursul zilei, conform trendului extern. In schimb, lichiditatea scazuta se datoareaza instabilitatii interne, in special din mediul politic, ce are efecte asupra predictibilitatii agentilor economici, privind Guvernul si ce va urma”, a declarat pentru Wall-Street Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest.

Lichiditatea totala a pietei a fost de 7,75 milioane lei (1,83 milioane euro), cu 38% sub valoarea transferurilor din sedinta precedenta, de 12,5 milioane lei (2,9 milioane euro).

“Cred ca incep sa se vada efectele masurilor de reducere bugetara din iunie, prin lipsa de interes si de cash. Banii sunt blocati in alte proiecte, plus ca sunt asteptate rezultate slabe ale companiilor in trimestrele 3 si 4”, a mai spus Murgoci.

Actiunile SIF Oltenia (SIF5) s-au mentinut in topul lichiditatii, cu un rulaj de 3,11 milioane lei, pretul stagnand la 1,35 lei.

Titlurile BVB au avut cel mai important avans, de 2,33%, la 35,1 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri