Bursele din SUA au inchis sedinta de tranzactionare de joi in crestere cu pana la 0,5%, investitorii fiind incurajati de date solide referitoare la piata muncii, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Indicii Dow Jones si Nasdaq au crescut cu 0,3%, iar Standard & Poor's 500 a avansat cu 0,5%.

"Procesul de revenire economica nu se destrama, iar cresterea va continua, probabil. Aceasta situatie este, in general, negativa pentru obligatiuni si pozitiva pentru actiuni", a afirmat Zach Pandl, analist la Nomura Securities International.

Numarul de cereri noi pentru ajutoare de somaj din Statele Unite a scazut peste asteptari saptamana trecuta, la cel mai redus nivel din ultimele doua luni, evolutie considerata drept incurajatoare pentru piata muncii. Aceste date au influentat pozitiv, in principal, actiunile companiilor financiare, de sanatate, utilitati sau telecomunicatii. Titlurile JP Morgan Chase au avansat cu 2,5%, iar actiunile Pfizer au urcat cu 1,3%.

Titlurile Adobe Systems au crescut cu 12,1%, dupa ce Apple a anuntat ca reduce restrictiile referitoare la crearea de aplicatii pentru iPhone si iPad, decizie care ar putea permite utilizarea unor programe precum Flash, al Adobe.

La polul opus, titlurile McDonald's au scazut cu 2,3%, dupa ce compania a raportat ca vanzarile din august, din Europa, au fost mai slabe decat s-a anticipat.

Unii analisti si-au exprimat scepticismul in legatura cu datele referitoare la cererile de somaj, in conditiile in care un oficial al Departamentului Muncii a declarat ca unele state nu au putut prezenta informatiile la timp din cauza unei sarbatori legale.

Richard Bove, un reputat analist bancar, a apreciat ca cel putin 17 banci americane, cu active in valoare de peste zece miliarde de dolari, ar putea reprezenta tinte pentru achizitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri