Raiffeisen Asset Management anunta ca in urmatoarele saptamani va lansa fondul inchis de investitii Raiffeisen Dolar Plus, denominat in moneda americana, potrivit unui comunicat al institutiei.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat prospectul de emisiune al fondului, iar subscrierile pot incepe in urmatoarele saptamani.

Fondul va efectua plasamente in instrumente purtatoare de dobanda, cu preponderenta titluri de stat, municipale si depozite bancare denominate in valuta.

Plasamentele efectuate in alte valute decat moneda americana vor avea expunerea valutara acoperita prin intermediul unor instrumente financiare derivate, astfel incat randamentul fondului nu va fi afectat de evolutia cursului de schimb al dolarului fata de alte valute.

“Prin lansarea fondului Raiffeisen Dolar Plus venim in intampinarea solicitarilor clientilor nostri care au o preferinta pentru economisirea in valuta si care isi doresc diversificarea acestor plasamente dincolo de moneda unica europeana. Universul investitional al produselor denominate in dolari emise de entitati locale este destul de ingust, iar un astfel de fond vine sa completeze oferta existenta in piata”, a declarat Mihail Ion (foto), presedintele Raiffeisen Asset Management.

El mai afirma ca atentia investitorilor s-a indreptat in ultimele luni spre diversificarea posibilitatilor de economisire in valuta, pe masura ce mediul financiar international a manifestat anumite rezerve fata de Zona Euro, iar moneda europeana s-a depreciat fata de dolar.

Valoarea initiala a unitatii de fond va fi de 1.000 USD, iar investitia minima va fi o unitate de fond.

Fondul se va deschide pentru subscrieri si rascumparari in fiecare saptamana, mai precis in fiecare zi de marti.

Investitorii vor beneficia de o perioada initiala de subscriere de o luna in care vor fi permise subscrieri in fiecare zi. Durata minima recomandata de investitie este 6-12 luni. Fondul va fi distribuit prin reteaua Raiffeisen Bank, depozitarul fondului va fi Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Asset Management este al doilea administrator de fonduri dupa totalul activelor, cu o cota de piata de 33,7% la finalul lunii august.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri