Luna septembrie a adus o schimbare in varful clasamentului intermediarilor de la Bursa din Sibiu, WBS Romania redevenind lider.
SSIF WBS Romania a incheiat peste 60.000 de contracte, aproape dublu fata de nivelul din luna precedenta, dupa ce in august ocupa pozitia a treia.

Volumul foarte bun realizat de WBS s-a conturat in conditiile in care septembrie a fost cea mai buna luna pentru contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average, tranzactiile pe acesta ajungand la un nivel record. Majoritatea contractelor DEDJIA_RON au fost realizate de SSIF WBS, casa de brokeraj activand ca market-maker pe acest simbol. Societatea in discutie s-a mai remarcat prin activitatea pe contractul SIBGOLD_RON unde, de asemenea, activeaza ca formator de piata, se arata in comunicatul remis de Sibex.

WBS a fost cel mai activ intermediar si pe piata spot a Bursei din Sibiu, valoarea transferurilor realizate de societate fiind de 2,65 milioane lei, adica peste 43% din valoarea totala a tranzactiilor.

Locul secund este ocupat de Tradeville, cu 27.569 de contracte iar pozitia a treia de SSIF Delta Valori Mobiliare cu 26.410 contracte, in urcare cu doua locuri

Pe patru se afla de SSIF Estinvest cu 23.653 de contracte in ascensiune tot cu doua pozitii. Pe cinci, in coborare cu un loc s-a aflat SSIF Broker Cluj cu 21.148 contracte incheiate.

O alta casa de brokeraj care a urcat doua trepte in top a fost SSIF Intercapital, ajunsa pe sase cu 17.656 contracte.

Pe sapte s-a clasat SSIF KBC Securities cu 15.539 contracte, in coborare cu nu mai putin de cinci pozitii ca urmare a injumatatirii volumului comparativ cu august.

Pe locul opt, in urcare cu trei pozitii s-au clasat brokerii de la GM Invest cu 7346 contracte, in ciuda unui volum mai mic fata de august, dar pe fondul scaderii mai mari a activitatii altor case de brokeraj din top 10.

Fairwind Securities, firma de brokeraj detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, a coborat doua locuri pana pe noua, cu 6200 contracte, in timp ce pe 10 s-au clasat brokerii IFB Finwest cu aproape 6000 contracte.

Numarul intermediarilor care au activat in luna septembrie pe piata futures si options la Bursa din Sibiu a fost de 30, acestia incheind in total 125.249 contracte.

In septembrie, pe segmentul spot administrat de Bursa din Sibiu au tranzactionat 15 intermediari, cu trei mai mult comparativ cu august.

Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 6,1 milioane de lei, de aproape trei ori mai mare fata de luna precedenta. Cresterea s-a datorat interesului mai mare pentru actiunile Sibex, transferurile cu acestea insumand 1,6 milioane titluri, dublu fata de media din primele opt luni.

De asemenea, la cresterea valorii a contribuit si tranzactionarea drepturilor de preferinta Sibex, in numar de 3,8 milioane, precum si tranzactiile cu actiunile Prodplast Imobiliare, lansate pe ATS-ul Sibex in septembrie.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri