Bursa de Valori din Varsovia se va lista la propria cota, prin initiativa Trezoreriei de stat din Polonia de a-si vinde detinerea prin piata de capital, potrivit unui comunicat al institutiei.
Oferta publica initiala va viza 26,78 milioane de actiuni de tip B cu o valoare nominala de 1 zlot polonez. IPO-ul va avea loc pe piata principala a pietei din Varsovia, fiind scos la vanzare 63,82% din capitalul operatorului bursier.

Printre intermediarii ofertei se numara Citi, Goldman Sachs International, J.P. Morgan si UBS Limited.

“Oferta publica a Bursei din Varsovia este un moment care marcheaza urmatorul stadiu al programului de privatizare din Polonia si dezvoltarea economica a tarii. Polonia este o economie vibranta si in dezvoltare, iar Bursa este punctul central al dezvoltarii pietei locale de capital si platforma cheie pentru programul de privatizare al Poloniei”, a declarat Aleksander Grad, ministrul polonez al Trezoreriei.

Bursa de Valori din Varsovia este cel mai mare operator bursier din Europa Centrala si de Est, avand listate 383 de companii, din care 23 sunt straine. Capitalizarea totala a bursei se ridica la 110 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri