Bursa de Valori din Viena a semnat un acord de colaborare cu Bursa de Valori Macedoneana privind diseminarea comuna de date, se arata intr-un comunicat.
Astfel, cotatiile actiunilor listate la bursa de valori din Macedonia vor fi diseminate in timp real prin intermediul serviciului de datafeed ADH (Alliance Data Highway) al Bursei de Valori din Viena, membra a CEE Stock Exchange Group (CEESEG AG).

Acordul de colaborare a fost semnat de catre Ivan Steriev, CEO al BVM, si Michael Buhl si Heinrich Schaller, membri ai Consiliului de Administratie in cadrul Wiener Börse AG si CEESEG AG.

Prin includerea datelor bursei macedoneene in portofoliul sau, Bursa de Valori din Viena continua strategia de consolidare a diseminarii de date in Europa Centrala si de Est. Clientii furnizori de date ai Bursei de Valori din Viena pot obtine acum informatii de pe unsprezece piete prin intermediul unei singure interfete.

Datele acopera toate bursele de valori din cadrul CEESEG (Viena, Budapesta, Ljubljana si Praga), precum si bursele din Bucuresti, Sarajevo si Banja Luka. In plus, informatiile de pe bursa de gaze CEGH a Bursei din Viena, bursele de energie EXAA (Energy Exchange Austria) si PXE (Prague Energy Exchange) vor fi, de asemenea, diseminate prin intermediul ADH.

In prezent, peste 200 de data vendori distribuie informatii financiare si cotatii ale actiunilor listate.

La sfarsitul lunii septembrie 2010, erau 164 de companii listate la BVM, cu o capitalizare de piata de aproximativ 2 miliarde de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri