De asemenea, Comisia dispune ca actiunile care se vor tranzactiona pe un sistem alternativ de tranzactionare trebuie inregistrate obligatoriu la arbitrul pietei de capital.

Aceste modificari s-au realizat in urma unor solicitati trimise de Bursa de Valori Bucuresti in luna august a acestui an.

In urma unei conferinte de la finalul lunii septembrie organizata de CNVM, impreuna cu casa de avocatura Dutescu&Parteners, Stere Farmache, presedinte BVB a afirmat ca retragere de la tranzactionare a companiilor care nu isi platesc taxele si comisioanele si nu indeplinesc regulile de mentinere la cota pietei ar trebui transferate pe ATS.

Actorii pietei de capital: Schimbarea Legii 297/2004 este o necesitate

Actorii pietei de capital: Schimbarea Legii 297/2004 este o necesitate

Citeste si:

Insa el mentiona la acea data ca acest transfer pe sistemul alternativ de tranzactionare nu se poate face fara acordul emitentului, potrivit legislatiei in vigoare.

In urma acestei decizii a CNVM companiile vor putea fi mutate pe ATS-ul Bursei, CAN, fara a mai fii nevoie ca societatea emitenta sa isi dea acordul. In septembrie, Bursa de Valori a trimis mai multe adrese companiilor de pe Rasdaq in care propunea transferul acestora pe sistemul alternativ de tranzactionare.

Bursa propune rasdacelor mutarea pe ATS. Investitorii reactioneaza

Bursa propune rasdacelor mutarea pe ATS. Investitorii reactioneaza

Cititi si Statutul Rasdaq creeaza noi controverse, pe axa investitori – BVB – CNVM

Statutul Rasdaq creeaza noi controverse, pe axa investitori - BVB - CNVM

Statutul Rasdaq creeaza noi controverse, pe axa investitori - BVB -...