Investitorii straini au continuat sa fie cumparatori neti la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in octombrie, dupa ce in septembrie au intrat in piata, dupa doua luni consecutive de scaderi.
Totusi, valoarea achizitiilor s-a redus de 4 ori, ajungand la 18,28 milioane lei (4,43 mil. euro). Cele mai mare a cumparariilor au fost realizate de investitorii institutionali, de 18,26 milioane lei, potrivit statisticilor publicate pe site-ul BVB.

Pe de alta parte, investitorii locali au realizat vanzari nete de 13,52 milioane lei (3,28 mil. euro), valoare de sase ori mai mica decat cea din septembrie.

Cea mai mare parte din vanzari a fost facuta de investitorii de retail, de 19,89 milioane lei. Investitorii institutionali au vandut actiuni de 6,37 milioane lei.

Conturile agregate au avut si septembrie un bilant negativ, de 4,76 milioane lei, insa suma tranzactionata s-a majorat de 10 ori.

Numarul de conturi de cumparare a scazut in luna octombrie, cu circa 6%, de la 5.642 in septembrie, la 5.331.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri