Presedintele consiliului de administratie al UCM Resita (UCM), Adrian Chebutiu, si directorul executiv al companiei, Adrian Preda, sunt cercetati intr-un dosar de tentativa de evaziune fiscala, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Dosarul vizeaza tentativa de evaziune fiscala ca urmare a incheierii de catre UCM Resita unui contract de vanzare-cumparare de circa 250 milioane euro.

“Contractul face referire la achizitionarea, furnizarea, respectiv vanzarea de echipament si servicii destinate unei centrale electrice cu o putere instalata de aproximativ 40 MW”, se arata in comunicat.

De asemenea, in document se precizeaza ca UCM, ca persoana juridica, nu are nicio implicare in dosarul de cercetare penala, organele abilitate nedispunand masuri care sa influenteze situatia patrimoniala si financiara a societatii sau care sa afecteze activitatea curenta.

Actiunile UCM au fost suspendate la inceputul sedintei de tranzactionare de ieri, conform Codului BVB privind protectia investitorilor. Titlurile au reintrat la tranzactionare in ziua de astazi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri