Amenzile aplicate companiilor si persoanelor fizice de catre autoritatile britanice de supraveghere a pietelor financiare au crescut in acest an de aproape trei ori comparativ cu 2009, la valoarea record de 89 de milioane de lire sterline (103,9 milioane euro), potrivit Financial Times, citat de Mediafax.
Autoritatea pentru Servicii Financiare a sanctionat bancile JPMorgan si Goldman Sachs cu cele mai mari amenzi din istoria institutiei. Suma totala a penalitatilor a urcat de la 35 de milioane de lire sterline (40,8 milioane euro) in 2009 la 89 de milioane de lire in acest an.

Totodata, autoritatea a interzis in 2010 unui numar de 60 de persoane sa desfasoare activitati in sectorul financiar, a efectuat perchezitii la sediile mai multor companii financiare mari si si-a vazut aprobata prima cerere de extradare.

"Industria in sine nu este foarte populara, iar in aceste conditii autoritatile trebuie sa actioneze sau sa fie vazute actionand", a afirmat Jonathan Herbst, analist la Norton Rose.

Amenzile record vin intr-un moment in care Autoritatea pentru Servicii Financiare se pregateste de desfiintare. Cadrele institutiei vor trece, insa, la o noua structura, Autoritatea pentru Piete si Protectia Consumatorului.

Institutia isi limiteaza, in prezent, jurisdictia doar asupra cazurilor de frauda sau inselaciune.

JPMorgan a primit o amenda de 33,3 milioane de lire sterline (38,8 milioane euro) in iunie, pentru ca nu a reusit sa tina fondurile clientilor in conturi separate. Goldman a fost amendata cu 17,5 milioane de lire (20,4 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri