OMV Petrom (SNP) a anuntat un pret brut de rascumparare de 0,352 lei pe actiune, cu aproape 5% sub pretul pietei, pentru actionarii care au depus cereri de retragere din actionariatul companiei dupa ce s-au opus operatiunii de separare a activitatii de marketing, informeaza Mediafax.

Titlurile companiei au inchis sesiunea bursiera de joi la un pret de 0,3701 lei, cu 2,35% sub referinta. OMV Petrom este cea mai mare companie romaneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu o capitalizare de 20,96 miliarde lei.

Pretul brut pentru actiunile OMV Petrom a fost stabilit de compania de audit PricewaterhouseCoopers Management Consultants, potrivit unui raport al companiei.

Actionarii care nu sunt de acord cu pretul oferit de companie au optiunea ca in termen de 10 zile lucratoare de la data publicarii raportului sa revoce cererea de retragere, prin depunerea unei declaratii.

Investitorii care au votat in AGA din august impotriva operatiunii de desprindere a activitatii de marketing si transferul unei parti din patrimoniul companiei catre OMV Petrom Marketing au putut depune, pana la 3 septembrie, cererile de retragere din actionariat.

Lista acestor actionari cuprinde atat persoane fizice cat si companii, printre care SIF Muntenia si SSIF Broker.

Directorul general al SSIF Broker, Grigore Chis, a declarat pentru Mediafax ca firma pe care o conduce a vandut deja actiunile pe care le detinea la OMV Petrom, anticipand un pret mai redus din evaluare decat cel de la bursa.

Pe de alta parte, Petre Szel, presedintele SAI Muntenia Invest, compania care administreaza activele SIF Muntenia (SIF4), a afirmat ca membrii CA ai societatii urmeaza sa decida daca SIF va vinde actiunile la OMV Petrom sau ramane in actionariat.

Impotriva deciziei s-au pronuntat actionari care detin cumulat 25,6 milioane de actiuni, reprezentand 0,04% din capital, si s-a abtinut Fondul Proprietatea, cu 11,39 milioane de titluri, respectiv 20,11% din total.

Dreptul de retragere poate fi exercitat pentru toate actiunile detinute de un actionar, nefiind permisa exercitarea partiala.

OMV Petrom (SNP) a raportat pentru anul trecut un profit net de 2,6 ori mai mare, de 2,19 miliarde lei, si o crestere cu 16% a vanzarilor, ca urmare a majorarii preturilor la titei si imbunatatirii eficientei in activitatea de rafinare si marketing.

Ministerul Economiei asteapta, pana la 9 martie, oferte din partea societatilor de servicii de investitii financiare si a bancilor interesate sa intermedieze oferta publica secundara de vanzare de actiuni prin care institutia va ceda 9,84% din titlurile OMV Petrom (SNP).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri