Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare trebuie sa decida daca piata Rasdaq este piata reglementata sau nu, in cazul omului de afaceri clujean Gicu Gansca, acuzat, alaturi de alte persoane, de manipularea pietei de capital, transmite Mediafax.
Un nou termen in dosarul in care un om de afaceri din Cluj, Gicu Gansca, directorul general al SSIF BT Securities, Rares Nilas, si alte persoane au fost trimise in judecata de catre procurorii DIICOT, pentru manipularea pietei de capital, a avut loc, vineri, la Curtea de Apel Cluj.

Instanta a dat citire actului de sesizare a instantei, intocmit de DIICOT Cluj.

Dupa citirea celor peste o suta de pagini ale rechizitoriului, in care se descrie modul in care Gicu Gansca, alaturi de brokeri ai BT Securities, ar fi manipulat piata de capital, avocatii lui Gansca au cerut instantei, ca, inainte de audierea inculpatilor, sa se solicite un raspuns de la CNVM in care sa se precizeze daca piata Rasdaq, folosita pentru tranzactionarea actiunilor, este sau nu reglementata.

Avocatul Sergiu Bogdan, aparatorul lui Gansca, a sustinut, in fata judecatorilor, ca piata Rasdaq, unde au avut loc tranzactiile despre care procurorii spun ca au dus la manipularea pietei de capital, nu este reglementata, astfel ca fapta pentru care clientul sau si ceilalti au fost trimisi in judecata nu este prevazuta in legea penala.

"In cazul in care nu este o piata reglementata, nu mai putem vorbi de o infractiune, pentru ca manipularea pietei de capital se refera doar la pietele reglementate. Or, piata Rasdaq nu este o piata reglementata. Oricum, in dosarul de urmarire exista un raspuns al CNVM care arata ca piata Rasdaq nu este reglementata. CNVM este singura institutie care poate vorbi despre piata de capital. DIICOT a cerut informatii CNVM si aceasta institutie a raspuns ca piata Rasdaq este una nereglementata", a spus Sergiu Bogdan.

Instanta de judecata a admis cererea, considerand ca un astfel de raspuns este important pentru solutionarea cauzei.

Urmatorul termen in dosar va avea loc in 18 martie.

Un om de afaceri din Cluj-Napoca, Gicu Agenor Gansca, directorul general al SSIF BT Securities, Rares Nilas, si alte trei persoane au fost trimise in judecata de catre procurorii DIICOT, pentru manipularea pietei de capital.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri