Luna februarie a adus modificari importante in ierarhia brokerilor de la Sibex. SSIF WBS Romania a revenit pe prima pozitie, cu o urcare de 3 locuri, dupa ce a incheiat 24.773 contracte.
„Societatea, care a ocupat ultima data prima pozitie in clasamentul brokerilor Sibex in noiembrie 2010, a urcat trei pozitii comparativ cu luna ianuarie a acestui an. Volumul in crestere cu 27% realizat de WBS s-a conturat in conditiile in care februarie a fost o luna cu fluctuatii importante pentru contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average. Majoritatea contractelor DEDJIA_RON au fost realizate de SSIF WBS, casa de brokeraj activand ca Market-Maker pe acest simbol”, se arata in comunicatul remis de Sibiu Stock Exchange.

WBS Romania
a fost si cel mai activ intermediar de pe piata spot, cu transferuri de 552.895,60 lei.

Pe locul doi s-a clasat SSIF Estinvest cu 23.465 de contracte futures, in urcare cu un loc fata de ianuarie, pe baza cresterii cu circa 20% a volumului de contracte tranzactionate.

Locul trei a fost ocupat de SSIF Tradeville Bucuresti, liderul din ianuarie, cu 22.152 contracte, volum usor in scadere fata de prima luna din an.

Intercapital Invest
s-a clasat pe locul patru cu 17.272 de contracte. Pe cinci, in ascensiune cu doua pozitii s-a pozitionat SSIF Delta Valori Mobiliare, cu aproape 17.000 de contracte incheiate, iar pe sase, in stationare, SSIF Broker Cluj cu aproape 12.000 de contracte.

KBC Securities a coborat cinci pozitii fata de ianuarie, ajungand pe locul sapte cu putin sub 10.000 de contracte, scaderea fata de prima luna fiind de peste 50%. Pe locul opt au stationat brokerii de la IFB Finwest, cu 9920 contracte, iar pe noua s-au clasat cei de la Target Capital cu 4385 contracte. Pe 10 s-a clasat SSIF GM Invest S.A cu 3443 contracte.

Numarul intermediarilor care au activat in luna februarie pe piata futures si options la Sibiu Stock Exchange a fost de 28 acestia incheind 84.047 contracte.

SSIF HTI Valori Mobiliare s-a clasat pe doi, cu schimburi echivalente cu 467.849,23 lei, podiumul fiind completat de Intercapital Invest cu o valoare a tranzactiilor de 456.493,80 lei.

In februarie, pe segmentul spot administrat de Sibex au tranzactionat 12 intermediari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri