Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca senatorul Mircea Geoana si cu el sunt cei care pot candida cu sanse la Presedintie din partea PSD, aratand ca sanse au si Mugur Isarescu, Sorin Oprescu si Calin Popescu Tariceanu, care ar putea fi sustinuti de PSD, daca vor sta bine in sondaje.

"Cu candidatura, lucrurile din puctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima optiune este refacerea USL si un candidat comun alaturi de liberali. Daca nu exista aceasta varianta si nu va fi din cauza noastra, atunci a doua varianta este aceea de a sprijini unul din candidatii care sunt doriti de poporul roman, nu de PSD sau PC sau UNPR si aici lista deja e foarte scurta: Mugur Isarescu, daca va dori sa candideze, Sorin Oprescu, Calin Popescu Tariceanu si de la noi din partid, atat cat ma uit, domnul Geoana si cu mine suntem cei care putem candida cu sanse", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat ca PSD va decide pe cine sustine sau sprijina la prezidentiale dupa 25 mai, data europarlamentarelor. "Cine va fi acest candidat? Cel care e dorit de romani si vom stabili lucrul acesta dupa 25 mai”, a spus Ponta, care a aratat ca nu isi doreste sa intre in cursa pentru prezidentiale, ci sa ramana prim-ministru, asa cum s-a angajat.

El a aratat ca PSD va stabili din acest numar foarte restrans de persoane cine va fi candidatul, doar in situatia in care nu se reface USL. El a spus ca presedintia Senatului trebuie sa revina unui candidat pe listele USL, dar din zona liberala.

"Daca cumva vom ajunge la concluzia ca va fi candidat la prezidentiale de centru-stanga, fie domnul Oprescu, fie eu sau domnul Geoana, atunci inevitabil premierul va trebui sa reflecte o gandire de centru-dreapta, pentru ca noi avem nevoie pentru a face o tranzitie cat mai usoara de la regimul Traian Basescu catre un regim echilibrat, democratic, de o reprezentare in actul puterii a cat mai multor cetateni si gandiri", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca, daca exista un alt canditat, dintre cei enumerati, care are sanse clare sa castige, el il va sustine "cu toata inima". "Eu pot lucra ca premier cu un presedinte cum e Mugur Isarescu, Sorin Oprescu, Calin Popescu Tariceanu sua chiar si Mircea Geoana", a spus Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri