Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri dimineata, in zona Eroilor, la unul din corturile de campanie ale PMP, o petitie pentru respingerea taxei suplimentare la carburant pe care Guvernul doreste sa o introduca. Seful statului a sosit la cortul de campanie al PMP in jurul orei 11.30, pe jos, declarand jurnalistilor prezenti ca a parcat in zona. "Stiti cum e cu primarii astia ai Bucurestiului", a spus Basescu, razand, referindu-se la locul de parcare gasit.

El a spus ca a promis ca va semna petitia PMP impotriva taxei suplimentare la carburant, dar nu va participa la mitingul pe aceasta tema pe care PMP il organizeaza sambata. Presedintele a dat mana cu cei care strang semnaturi, a semnat si apoi a primit doua mere de la acestia, spunand ca unul este pentru sotia sa, iar unul pentru nepotica Anais.

"Consider taxa asta, de 42 de bani pentru un litru de benzina si motorina, inutila. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii astia, bani care sa fie transferati apoi baronilor locali in campanie. E in neregula", a spus el. Presedintele a mai spus ca introducerea de taxe suplimentare pentru benzina si motorina "va afecta viata cetatenilor", precizand ca "nu era necesara", informeaza Mediafax.

Basescu a mai spus ca a vorbit cu Victor Ponta despre aceasta taxa, dar premierul "nu renunta la idee", sustinand ca a reusit sa o amane trei luni, dar ca acum nu mai poate pentru ca "nu mai are bugetul in mana", l-a promulgat.

Seful statului a mai spus ca ar fi fost oportuna a noua amanare a acestei taxe, intrucat din aprilie se vor "simti si efectele taxei pe stalp, care nu sunt mici", iar acestea "se cumuleaza". "Eu in locul premierului as incerca o noua amanare", a mai spus Basescu. El a precizat ca nu va participa la mitingul PMP, desi sustine initiativa acestui partid. "Chiar daca sunt alaturi de Plesu, nu o sa particip nici la mitingul de sustine a lui", a spus Basescu.

De asemenea, presedintele a fost intrebat daca a vorbit cu fiica sa cea mica, Elena, despre o eventuala intentie a acesteia de a candida la europarlamentare. El a raspuns ca Elena Basescu este majora, ca nu a discutat cu aceasta. "Dar ea stie ca eu votez cu PMP", a mai spus Basescu, razand. Seful statului s-a fotografiat alaturi de cativa simpatizanti prezenti, la cererea acestora.

PMP deruleaza campania "Ponta te arde cu pompa" de strangere de semnaturi pentru o petitie de respingere a taxei suplimentare la carburant. PMP va organiza sambata un miting pe acest subiect in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri