Criza din Ucraina nu va fi, probabil, ultima, ci vor aparea si alte conflicte, fiind astfel foarte important ca Georgia sa se inscrie intr-un sistem de siguranta si valori cum sunt NATO si Uniunea Europeana, a afirmat premierul Victor Ponta, aflat, vineri, in Georgia, in vizita oficiala.

"Ca si Georgia, avem o experienta istorica comuna, stim foarte bine ce inseamna lipsa de siguranta, stim foarte bine sa traim intr-o regiune extrem de dificila si de complicata, cu multe crize. Ultima este cea din Ucraina, dar probabil ca nu va fi de fapt ultima, ci vor fi si altele si, atunci, integrarea Georgiei intr-un sistem de siguranta si de valori, asa cum sunt NATO, UE, pentru Romania a fost alegerea corecta si sunt sigur ca si pentru Georgia este alegerea corecta si noi trebuie sa sprijinim fara niciun fel de conditii aceasta decizie a poporului georgian", a spus Ponta la finalul intrevederii avute, la Tbilisi, cu omologul sau georgian, Irakli Garibasvili.

Victor Ponta a apreciat faptul ca Georgia doresete apropierea de NATO, dar si de UE, si a amintit cu satisfactie ca aceasta tara si-a reafirmat la Vilnius, anul trecut, intentia de a merge pe drumul integrarii europene, potrivit Mediafax.

"Uniunea Europeana, tarile UE, Romania, ca cea mai apropiata geografic de Georgia si Moldova, trebuie sa faca mult mai mult pentru aceste doua tari. Dincolo de documente care sunt importante, de declaratii, trebuie sa aiba actiuni concrete prin care Georgia, ca si Moldova, sa simta intr-adevar ca sunt dorite in UE, ca au parteneri si prieteni acolo si ca, pentru poporul georgian, optiunea pe care liderii sai au luat-o, aceea de a merge spre integrarea europeana, este optiunea corecta, care va aduce siguranta, dezvoltare economica si succes pentru poporul gerogian si pentru tara", a spus Ponta, care a ajuns la Georgia dupa ce, vineri dimineata, s-a oprit la Chisinau pentru o discutie cu premierul Iurie Leanca.

Seful Executivului de la Bucuresti a mai aratat ca Romania trebuie sa fie pentru Georgia, dar si pentru Republica Moldova, cel mai bun avocat in cadrul UE si, de asemenea, sa sprijine aceste tari pentru realizarea reformelor institutionale.

Din punct de vedere economic, premierul roman s-a aratat nemultumit de faptul ca, de 12 ani, nu s-a mai reunit vreo comisie mixta a celor doua tari. La randul sau, premierul georgian, Irakli Garibasvili, a afirmat ca i-a prezentat lui Ponta progresele realizate pe drumul integrarii europene si a multumit pentru faptul ca tara sa este sprijinita in eforturile pentru integrarea in UE, apreciind ca Georgia are un prieten "fidel si puternic" precum Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri