Proiectul de lege prin care STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor. Proiectul de lege a fost initiat de PSD si se refera la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea si functionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si a altor acte normative.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - a fost depasit. Liderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel, a criticat in plenul Camerei Deputatilor adoptarea tacita a acestui proiect de lege, care vizeaza trecerea STS la Ministerul Afacerilor Interne.

"Este un proiect foarte important si nu trebuia folosit niciun tertip pentru a eluda dezbaterea. Acest act normativ, chiar daca dumneavoastra l-ati pasat Senatului, ar fi trebuit dezbatut in Camera Deputatilor. Nu putem ocoli cea mai importanta Camera", a spus Gheorghe Tinel, conform Mediafax. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a aratat insa ca atunci cand se depaseste termenul de depunere a raportului fata de un proiect de lege nu se mai face nicio "smecherie", doar se aplica Regulamentul si deputatii nu mai au competenta sa dezbata proiectul de lege.

Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structura cu personalitate juridica condusa de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiti sau eliberati din functie prin decizia primului ministru. In proiect se mai arata ca la data intrarii in vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul si posturile aferente.

Proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut de Senat, forul decizional.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri